CONTACTNLEN

Alexander J.M. de Swart

partner

Alexander studeerde strafrecht en recht & informatisering in Tilburg. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsstrafrecht met een accent op fraude- en corruptiezaken.

Alexander heeft tevens ervaring met interne onderzoeken & compliance, onderzoeken naar arbeidsongevallen, alsmede fiscale, douane- en milieustrafzaken.

Alexander staat vooral ondernemingen bij in (strafrechtelijke) onderzoeken, maar heeft daarnaast ervaring met het bijstaan van individuen, aangevers, getuigen en benadeelde partijen in het strafproces. 

Alexander is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en van de (business crime committee van de) International Bar Association. Alexander is twee jaar lid geweest van de Raad van de Orde Rotterdam en hield zich bezig met de portefeuille strafrecht.

Zijn optreden wordt gewaardeerd door de Chambers Europe die spreekt over een "high level of expertise" (2019), Legal 500 en Who's who legal (Business Crime Defence - Corporates & Individuals, Investigations (Thought leader)). 

Klik hier voor de door de Nederlandse Orde van Advocaten verplicht gestelde bekendmaking van de registratie van rechtsgebieden.